Zúgó harangok üzenete

 

Lapohos András tanár úr, a mezõségi Ördöngösfüzes közösségszervezõ, intézményalapító iskolaigazgatója Mezõségi barangolásainak, gyûjtõmunkájának eredményeit kötetben foglalta össze. A "Zúgó harangok üzenete" betekintést enged a mezõségi szórványgyülekezetek múltjába, jelenébe, Wass Albert és Sütõ András szülõföldjének évszázados történetébe. "E könyv olvasása során tudatában leszünk annak, hogy új idõk, új kihívások jönnek. Ezért össze kell fognunk. A maroknyi gyülekezetek egyre fogynak, templomaik romossá válnak. Nincs jövõképük. Halljuk meg tehát a Zúgó harangok üzenetét, hogy a kis gyülekezeteknek és azok templomaiknak teremtsünk jövõképet. Ha ezt megtesszük, a két Holttengeren nem némulnak el teljesen a harangok és ez életet fog jelenteni" (idézet a szerzõtõl).

A kötet nemcsak szívet melengetõ olvasmány, de hasznos útitárs lehet Mezõségi barangolásaink során. A Mezõségi Õrzõkör Alapítvány a 80 éves Lapohos tanár úr munkásságának megismertetéséhez azzal is hozzá kíván járulni, hogy a kötetet ajándékként juttatja el az érdeklõdõ olvasókhoz. Kérjük, jelezze ez irányú igényét a mezosegi.orzokor@t-online.hu email címen. Megköszönjük, hogy a Mezõségi Õrzõkör Alapítványnak juttatott támogatásával az ördöngösfüzesi Szülõfalum Alapítvány munkáját segíti.

Lapohos András: Zúgó harangok üzenete. Templomok és fogyó gyülekezetek. Grafycolor Kiadó: Kolozsvár. 2006. ISBN (10) 973-87961-3-X – Magyarországon üzleti forgalomba nem kerül.